Penawar Sakit Buah Pinggang

“Anda Mencari Penawar Sakit Buah Pinggang Yang Selamat, Berkesan dan Terjamin?”

PREBIOLIFE adalah produk makanan kesihatan yang ideal bagi anda yang mempunyai masalah buah pinggang kerana ia dapat membantu meningkatkan kesihatan buah pinggang anda kepada tahap yang lebih baik secara semulajadi.

3 perisa PrebiolifeTidak seperti produk makanan kesihatan yang lain, disamping membantu meningkatkan kesihatan buah pinggang, PREBIOLIFE juga berupaya meningkatkan tahap kesihatan anda secara menyeluruh dengan memastikan organ dalaman berfungsi secara sihat, meningkatkan kecekapan sistem penghadaman dan membantu menguatkan sistem imunisasi badan.

Gambar Utama PREBIOLIFE

SIAPAKAH YANG PERLU MENDAPATKAN PREBIOLIFE?

Fakta & Statistik Sakit Buah Pinggang

Adakah ANDA atau ORANG YANG TERSAYANG ANDA ada mengalami simptom-simptom seperti yang disenaraikan di bawah ini?

“KEBANYAKAN PESAKIT TIDAK SEDAR MEREKA MENGALAMI MASALAH INI KERANA KEROSAKAN BUAH PINGGANG BERLAKU SECARA SENYAP TANPA GEJALA

KENYATAANNYA ADALAH…

gejala sakit buah pinggang

Okay! Saya faham. Saya inginkan sesuatu yang boleh…

 “Produk PREBIOLIFE adalah jawapan kepada semua persoalan yang berbangkit di atas !”

3679376f-1d03-4dfa-8de6-ea0d9f416b23

 

CIRI-CIRI & KHASIAT PREBIOLIFE

PREBIOLIFE merupakan produk berasaskan prebiotik semulajadi. Prebiotik adalah salah satu jenis dietary fiber/serat atau lebih tepat lagi dikenali sebagai ‘soluble fiber’ dimana prebiotik ini merupakan makanan kepada bakteria baik di dalam usus kita iaitu probiotik.

c1e98e79-3df9-4172-9799-7714525efc67Kita sering diingatkan akan kepentingan fiber dalam pemakanan harian yang seimbang kerana fiber mempunyai pelbagai fungsi seperti membantu dalam proses penghadaman dan banyak lagi.

Antara makanan yang mengandungi prebiotik adalah oat, kekacang, buah-buahan dan sayur-sayuran. Walaubagaimanapun, kandungan prebiotik di dalam makanan-makanan yang disebutkan tadi adalah rendah dan kita perlu makan dalam kuantiti yang banyak untuk mendapatkan kuantiti prebiotik yang kita mahu.

cf62b1ec-9bde-4e20-a9e1-31ce42c8163e
Berikut adalah kesan dan kebaikan yang menakjubkan daripada probiotik dan sudah terbukti keberkesanannya ke atas kesihatan anda.

bcacec95-33ea-4edf-95dd-6b8a7764cc9a

TETAPI pengambilan probiotik secara terus seperti yogurt adalah tidak memadai kerana kandungan probiotiknya adalah terlalu kecil berbanding jumlah bakteria yang terdapat di dalam sistem penghadaman manusia yang berjumlah sekitar 100 trilion.

“Cara yang terbaik adalah dengan mengambil makanan yang kaya dengan Prebiotik. Prebiotik merupakan makanan kepada probiotik dan dapat membiakkan probiotik dengan pantas dan seterusnya menguasai populasi bakteria di dalam usus anda.”

Kandungan Prebiotik di dalam produk PREBIOLIFE ini adalah tinggi supaya ia berupaya untuk membantu meningkatkan kesihatan seseorang. Kandungan dietary fiber di dalam PREBIOLIFE adalah 97% dan kandungan Prebiotik adalah 67% di dalam setiap botol.

Terdapat banyak artikel-artikel dan journal-journal perubatan di internet yang mencatatkan kebaikan prebiotik kepada pesakit buah pinggang. Antara kebaikan Prebiotik  ialah dapat menurunkan Blood Urea Nitrogen (BUN) level, dan juga dapat menurunkan uric acid concentration.

Beberapa hasil kajian mendapati terdapat beberapa faktor dan punca penyebab berlakunya penyakit Buah Pinggang Tahap Akhir (BPTA) ini. Peratusan tertinggi penyebab kepada berlakunya penyakit BPTA ini adalah penyakit diabetes (35.5%), diikuti oleh penyakit darah tinggi (31.4%), faktor yang tidak diketahui puncanya (24.8%) dan yang keempat adalah penyakit batu karang (3.3%)

eb9d36ef-cf22-433a-b7e7-7ad63c1bb370

PREBIOLIFE mengandungi…

12715340_1515255455446384_6128085005931499586_n

Pengiktirafan Piawaian IMP

PREBIOLIFE adalah produk makanan kesihatan di pasaran yang memiliki Pengiktirafan AMALAN PENGILANGAN ISLAM (IMP)

imp_logo-baru

Apakah yang dimaksudkan dengan IMPIMP adalah akronim kepada Islamic Manufacturing Practice yang bermaksud Amalan Pengilangan Islam. IMP diwujudkan untuk pengusaha industri yang beragama Islam di atas kesedaran dan keperluan umat islam pada zaman ini kepada pemakanan yang suci dari aspek rohani dan jasmani.

IMP merupakan piawaian yang pertama di dunia yang menggabungkan nilai-nilai syariah dan tassauf dalam proses pengilangan. Ianya juga telah digabung erat bersama Piawaian Good Manufacturing Practice (GMP) yang mana penarafan ini telah memenuhi piawaian dunia serta selamat digunakan bukan sahaja oleh pengguna yang beragama Islam malah juga pengguna yang bukan beragama Islam.

KEBAIKAN PIAWAIAN IMP KEPADA PENGGUNA MUSLIM

sayangi buah pinggang anda

CARA PENGAMBILAN

  1. Satu skup (15gm) diminum sebelum makan di awal pagi.
  2. Selepas 1 minggu, pengambilan boleh ditingkatkan kepada 2 skup iaitu 1 skup di awal pagi dan 1 skup di sebelah malam sebelum tidur bagi yang memerlukan.
  3. Untuk pesakit buah pinggang kronik, pengambilan PREBIOLIFE boleh diteruskan sebanyak 2 skup sehari.

12651291_1510612789243984_5762925351073579705_n

 

PREBIOLIFE boleh didapati dalam 3 perisa iaitu Strawberry, Oren dan Anggur.

f212d577-c98d-46c9-adc0-1b0424222591

34d67afd-dcd2-40fe-86d5-70f3ecd8e180

8aae2c79-fbe5-479f-92ff-29437cc2c371

Apa kata mereka tentang PREBIOLIFE…

C--fakepath-testimoni - En Abdullah B. Imoh

“Saya akui produk PREBIOLIFE ini memang berkhasiat. Dulu saya tidak bertenaga sangat. Kini Alhamdulillah kembali bertenaga. Saya boleh bekerja semula macam dulu. Menyawit pun boleh. saya juga ada bermacam-macam penyakit. Yang penghabisan itu hari mulut saya senget (strok). Saya bercakap pun tilur (pelat/tidak jelas). Anak saya bawa ke hospital dan doktor sahkan strok. 3 hari saya di hospital. Balik dari hospital memang lemah dan tidak bermaya. Tapi selepas itu kawan saya suruh cuba PREBIOLIFE dan Alhamdulillah nampaknya. Bersyukur saya kepada Allah S.W.T dengan menggunakan produk ini”

C--fakepath-testimoni - En Amin B. Diran

“Masa tu pakcik nak pergi solat di masjid pun tak boleh. Selepas makan PREBIOLIFE dalam sebulan, Pakcik buat pemeriksaan doktor dan didapati sakit buah pinggang Pakcik telah turun ke tahap 3. Pakcik terus makan sampai sekarang dan bila Pakcik buat pemeriksaan berikutnya, doktor sahkan kesihatan Pakcik semakin pulih dan tidak perlu buat pemeriksaan di hospital lagi dan memadai untuk buat pemeriksaan di Klinik Kesihatan sahaja. Sekarang Pakcik dah boleh ke masjid malah dah boleh bekerja di kebun kembali”

C--fakepath-testimoni - Pn Tun Aminah Bt Sabawi

“Saya menghidap penyakit buah pinggang dan batu karang. Saya sakit dah 8 bulan sejak saya sesak nafas. Saya pergi untuk buat x-ray dan didapati terdapat batu karang sebesar biji kacang hijau. Selepas saya menggunakan produk PREBIOLIFE ni saya pergi semula ke hospital untuk pemeriksaan dan doktor beritahu batu karang saya sudah tiada dan buah pinggang pun sudah okay”

Screenshot maklumbalas customer dari Ampang, Selangor 

Testimoni 2 (final 1 - crop)

Screenshot maklumbalas customer dari Mata Ayer, Perlis

Testimoni Handphone 2

HARGA PREBIOLIFE (500 gram)

Semenanjung Malaysia

1 Botol (500 gram) = RM150.00 (+ postage RM7.00)

Jumlah = RM157.00 sahaja

Labuan/Sabah/Sarawak

1 Botol (500 gram) = RM150.00 (+ postage RM11.00)

Jumlah = RM161.00 sahaja

 

CARA PEMBAYARAN

(Kaedah 1: Bayaran Melalui Kad Kredit/Kad Debit/Paypal)

Paypal-creditcard-logo

Langkah 1 

  1. Pilih Pakej Pilihan (PREBIOLIFE) di bawah.
  2. Lakukan pembayaran menggunakan Kad Kredit/Kad Debit/Paypal dengan cara     klik button Buy Now Button only  di bawah.
  3. Setelah bayaran dilakukan, terus ke ‘Langkah 2’ di bawah dengan memberi       maklumat yang diminta untuk tujuan verifikasi dan pengeposan.
  4. Jangan lupa nyatakan kaedah bayaran dalam email maklumat anda pada ‘Langkah 2’ nanti  sama Kad Kredit, Kad Debit ataupun Paypal.

Pakej Pilihan (PREBIOLIFE)



Untuk makluman: Harga jualan PREBIOLIFE bagi yang menggunakan pembayaran melalui kad kredit/kad debit/pay pal adalah lebih tinggi daripada harga biasa disebabkan ‘charge tambahan’ yang dikenakan oleh pihak Paypal.

(Kaedah 2: Bayaran Melalui ATM Transfer/ Bank In / Online Banking)

Langkah 1

Lakukan pembayaran ke salah satu akaun berikut:

PILIH CIMB BANK 

cimb-bank-logo-vector

Bank

CIMB BANK

No Akaun

800 2302 343

Nama

Shamsulaizan Md Zahid

Sekiranya anda mempunyai CIMBCLIKS

clicks-octo

>>KLIK DI SINI<<

PILIH MAYBANK

maybank logo

Bank

MAYBANK

No Akaun

1123 4425 4033

Nama

Shamsulaizan Md Zahid

Sekiranya anda mempunyai maybank2u

maybank2u

   >> KLIK DI SINI <<

Langkah 2

Setelah pembayaran samada menggunakan Kad Kredit/Kad Debit/Paypal/ATM transfer/Bank In/Online Banking dilakukan, sila emailkan bukti pembayaran (i.e. snapshot etc) dan maklumat berikut:

1) NAMA ANDA/PENERIMA
2) ALAMAT PENGHANTARAN
3) NO TELEFON
4) BILANGAN BOTOL
5) PERISA (STRAWBERI/ OREN/ ANGGUR)

Emailkan kepada:

fitrahcure@gmail.com

dengan tajuk/subjek

“Pesanan PREBIOLIFE – Nama Anda”

 

Atau, anda boleh SMS/ WhatsApp ke 019-357 2617 bersama nama anda/penerima, alamat penghantaran, e-mail, pesanan (bilangan botol/perisa) dan bukti pembayaran.

12821334_1526939054278024_6377010399196923547_n

Terima kasih kerana sudi berurusan dengan kami, pihak kami memohon ampun dan maaf andai berlaku kesilapan atau kekurangan semasa kita berurusan.

Fitrahcure Website Info

P.S PREBIOLIFE adalah produk makanan kesihatan yang ideal dalam membantu   meningkatkan kesihatan buah pinggang anda ke tahap yang lebih baik.

P.S.S PREBIOLIFE juga merupakan produk makanan kesihatan 100% ORGANIK yang terjamin SELAMAT dan sesuai  untuk semua golongan samada tua mahupun muda dan telah terbukti berkesan.

Segala informasi tentang panduan penjagaan buah pinggang, tips kesihatan dan pemakanan untuk kesihatan diri dan buah pinggang, ada saya kongsikan di  BLOG SAYA DI SINI untuk manafaat bersama.

DISCLAIMER: Produk PREBIOLIFE tidak bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dikongsikan adalah berdasarkan pengalaman sebenar individu tersebut dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza. Produk ini adalah makanan tambahan sebagai ikhtiar membekalkan nutrien dan khasiat kepada tubuh badan. Produk ini adalah ikhtiar semata-mata, kuasa penyembuhan mutlak adalah dengan izinNya.