Buah Pinggang Sihat

Apa Itu PREBIOLIFE ?

PREBIOLIFE JPG

PREBIOLIFE mengandungi fiber semulajadi tumbuhan yang kaya dengan prebiotik. Prebiotik adalah salah satu jenis dietary fiber/serat atau lebih tepat lagi dikenali sebagai ‘soluble fiber’ di mana prebiotik ini merupakan makanan kepada bakteria baik di dalam usus manusia. Bakteria baik ini dipanggil sebagai probiotik.

Pengambilan fiber adalah penting dalam pemakanan harian yang seimbang kerana fiber mempunyai pelbagai fungsi seperti membantu meningkatkan kecekapan sistem penghadaman dan menguatkan sistem imunisasi badan. Antara makanan yang mengandungi prebiotik adalah oat, kekacang, buah-buahan dan sayur-sayuran. Walaubagaimanapun, kandungan prebiotik di dalam makanan tersebut adalah rendah dan  tubuh badan manusia memerlukannya dalam kuantiti yang lebih banyak.

Kandungan dietary fiber di dalam PREBIOLIFE adalah 97% dan kandungan prebiotik adalah 67%. Kandungan prebiotik yang tinggi di dalam produk PREBIOLIFE ini berupaya untuk membantu meningkatkan kesihatan setiap individu yang mengambilnya.

fd8fb07b-a90c-4127-ac99-c3329e768a4f

Selain daripada membantu memelihara dan meningkatkan kesihatan buah pinggang, PREBIOLIFE juga berupaya untuk meningkatkan tahap kesihatan dan berfungsi untuk:

  1. Membantu mengelakkan kerosakan sel dalaman
  2. Mengekalkan organ berfungsi dengan sihat
  3. Meningkatkan kecekapan sistem penghadaman
  4. Membantu menguatkan sistem imunisasi badan.

Untuk maklumat lanjut tentang PREBIOLIFE berkaitan dengan cara pengambilan, testimoni-testimoni pelanggan dan cara pesanan, boleh rujuk laman web di bawah ini:

http://www.fitrahcure.com/

PREBIOLIFE adalah produk makanan tambahan 100% organik yang menjadikan ia sebagai produk supplementary yang selamat diminum oleh sesiapa sahaja dan telah terbukti berkesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top